Hamura Sarılı Mantarlı Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamura Sarılı Mantarlı Et![]() 4 parça antrikot 400 gr kestane mantarı 1 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml krema 2 yemek kaşığı taze kekik Tuz Karabiber Hamur için 280 gr un 125 gr soğuk tereyağı 1 tutam tuz 100 ml soğuk su üzeri için 1 yumurta Haşhaş tohumu Hamura sarılı mantarlı et: Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Kremayı ilave ederek yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın![]() Antrikotları az yağ ilavesi ile yüksek ateşte önlü arkalı pişirin ![]() Un, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar karıştırın Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun![]() Hamuru 4 parçaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile açın Etlerin üzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın Etleri, açtığınız hamurların içlerine yerleştirip bohça şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|