Soslu Pirzola

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Pirzola





12 kuzu pirzola
3 diş ezilmiş sarımsak
4 dilim beyaz tost ekmeği
Tuz, karabiber
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
15 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka
1 çorba kaşığı biber salçası

Soslu pirzola:
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.