Cevizli Ve Baharatlı Hindi |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ve Baharatlı HindiYarım paket margarin 500 gr hindi göğüs fileto 4 soğan 1-2 dal maydanoz 1 tutam kuru biberiye 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz 1 su bardağı süt kreması 5 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı sirke Tuz, karabiber Cevizli ve baharatlı hindi: Hindi filetoları una bulayın Soğanları soyup halka halka dilimleyin Maydanozu kıyın, biberiyeyi ufalayın Margarini tavada eritin Soğan, biberiye ve cevizi ilave edip sürekli karıştırarak kavurun Hindi etlerini ekleyip sık sık çevirerek kızartın Bir tutam tuz ve karabiber serpin, sirkeyi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin Etleri kevgirle ayrı bir tabağa alın ve sıcak olarak muhafaza edin Tavada kalan sosa süt kreması, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın Etleri ekleyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin Maydanozu serpip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın Şefin Yorumu : KANSERE DUR DEYİN! Hindi etinde antioksidan özelliği olan 'konjuge linolmeik asit' adlı yağ asitleri bulunuyor Güçlü bir kanser önleyici olan bu madde, kanserin hem başlangıcında, hem de oluşum aşamalarında engellenmesine yardımcı oluyor Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|