Fırında Sarımsaklı Kuzu |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sarımsaklı Kuzu25 kg'lık kuzu but 20-22 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 4-5 patates 4-5 soğan Tuz, karabiber Fırında sarımsaklı kuzu: Kuzu budunu satın alırken ayak tarafından kemiğini kestirin Kalça kısmındaki içeriye uzanan kemiği çıkarttırın Etin her tarafına bıçağın ucunu aralıklarla batırarak delikler oluşturun Sarımsakları soyup bıçak batırdığınız yerlere birer diş sarımsak yerleştirin Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını karıştırıp etin her tarafını bu karışımla ovun Patatesleri ve soğanları soyup ikiye kesin Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın Eti fırın tepsisine alıp patates ve soğanları etrafına yerleştirin Üzerini alüminyum folyo ya da yağlı kâğıtla kapatıp 30 dakika pişirin Kâğıdı üzerinden alıp et kızarıncaya kadar 15 dakika daha pişirin ve fırını kapatıp 5 dakika fırının içinde bekletin Tepsiyi fırından alın Eti büyük servis tabağına geçirin Etrafına patatesleri yerleştirin Tepside kalan suyu ve pişmiş soğanları blenderden geçirip püre haline getirin ve 10 dakika kadar kaynatın Eti dilimleyerek servis tabaklarına alın Üzerine sos gezdirerek sıcak servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|