Nohutlu Dana Yahni |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Dana Yahni750 gr dana kuşbaşı 6 kiraz domates 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 2 çorba kaşığı küp doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber 10 arpacık soğan 1 soğan 4 diş sarımsak 100 gr tere 15 su bardağı sıcak su 2 taze soğan sapı Bir kaç dere otu dalı Nohutlu dana yahni: Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin Arpacık soğanları soyun Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın Taze soğan saplarını doğrayın Yahniyi servis tabağına alın Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|