Süzme Yoğurtlu Kokteyl Topları |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Süzme Yoğurtlu Kokteyl ToplarıMalzemeleri 500 gr yoğurt 2 tatlı kaşığı ısıtılıp hafifçe dövülmüş kişniş 2 çorba kaşığı hafifçe kavrulmuş kepek 2 tarlı kaşığı hafifçe kavrulmuş haşhaş tohumu 4 çorba kaşığı ince kıyılmış taze aromatik otlar (nane, tarhun, maydanoz, vb) Hazırlanışı Süzme yoğurdu yapmak için, bir gün önceden, tek katlı hafifçe ıslatılmış bir tülbenti geniş bir süzgece döşeyin Süzgeci derin bir kasenin üstüne yerleştirip, yoğurdu kaşık kaşık süzgeçe boşaltın Süzgecin üstünü plastik filmle örtüp, bir kenarda hiç kıpırdatmadan, yoğurdun katı bölümü ile suyunun ayrılması için 2 saat bekletin İki saar sonra kaseyi üstündeki süzgeçle birlikte buzdolabına kaldırıp, yoğurdun suyunun iyice süzülmesi için 24 saat bekletin 24 saat sonra süzme yoğurdu buzdolabından alıp, ısıtılıp hafifçe dövülmüş kişnişi ekleyerek iyice karıştırın Düz bir tabağa kepeği serip, ikinci bir tabağa haşhaş tohumlarını, üçüncü bir tabağa da taze aromatik otları koyun Küçük bir buz kabı ya da derin iki tatlı kaşığı kullanarak katı yoğurtan küçük toplar yapıp, bu küçük topları her üç tabaktaki karışım içinde, üstleri iyice bu karışımlarla kaplanana kadar yuvarlayın Sonra geniş bir servis tabağına dizip, buzdolabına kaldırarak, dilediğiniz zaman soğuk olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|