![]() |
Pratik Tavuk Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Tavuk Güveç![]() Malzemeler 1 adet tavuk göğsü, 1 adet orta boy soğan, 2 adet sivri biber, 1 adet havuç, 400 gram mantar, 1 yemek kaşığı salça, 2 bardak sıcak su, tuz, kekik, karabiber (isteyen benim gibi 1 çay bardağı bezelye ilave edebilir) Hazırlanışı Elimde o gün ne sebze varsa onu ilave ettiğim bir tarif ![]() ![]() ![]() - Soğanı yemeklik doğrayın ![]() - Tavuk, havuç, biber ve mantarı iri bir şekilde doğrayın ![]() ![]() - Soğana sırayla havucu ve tavuğu ilave edin kavurun ![]() - Tavuk su bırakıp çekmeye başlarken biber ve mantarı ilave edin ama ocağın altını kısmayın ![]() - Harlı ateşteyken mantarları ilave edeceksiniz ki mantarlar diri görünsün suyu içinde kalsın ![]() ![]() - Sıcak suyunu ekleyin, suyunu çekip çok az su kalana kadar pişirin ![]() - Eğer bezelye ekleyecekseniz suyu dökerken ilave edebilirsiniz ![]() ![]() Suyu azalınca ister tabağınıza sade alın ister benim yaptığım gibi üstüne kaşar koyup fırında eritene kadar tutun, tercih sizin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|