Dondurma Kızartması..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurma Kızartması..



Malzemeler :
Vanilyalı dondurma (özellikle Algida maraş usulü olmalı daha sert oluyor)
1 yumurta
2 su bardağı cornflakes
2-3 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 paket vanilin

Önce dondurmları iri top şekline getirin (bilardo topu büyüklüğünde)
Bu şekli verebilmek için buzdolabı poşeti kullanın şekil vermek kolay olur daha sonra da stretch filme sarıp deepfreeze e atın
4 adet top yapın ilk etapta ,

Deepfreeze deki dondurma topları bir gün kadar beklemeli
Ertesi gün;cornflakesleri rondoda çekiniçine tarçını ekleyin
Ayrı bir kapta yumurta ile vanilini çırpın

Buzluktaki dondurmaları çıkartıp önce yumurtalı karışıma, sonra tarçınlı cornflakes e bulayıp tekrar deepfreeze e atın
1 saat sonra aynı işelemi tekrarlayın (Dışı tamamen cornflakesle kaplanmalı)

Bu işlem sonrasında dondurmaları buzlukta 2-3 saat daha bekletin

Pişirmesine gelince büyük bir cezveye sıvıyağını koyun ve iyice kızdırın (çok kızgın olmalı)
Daha sonra dondurma topunu içine atın ve 10-15 saniye kadar kızartın (erime belirtisi dahi göstermiyor korkmayın)
Bir kaşık yardımı ile peçetenin üzerine alın yağını hafif alıp peçeteyi alttan çekinÜzerine çikolatalı sos ile servis yapın

afiyet olsun

()

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.