Peynir Tatlısı-1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Tatlısı-1Yarım kg tuzsuz peynir 1 su bardağı un 1 çay bardağı pirinç unu 4 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı Şerbeti için 25 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 dilim limon Üzeri için Vanilyalı dondurma Frenk üzümü Toz Antep fıstığı Peynir tatlısı: Bir tencerede su, limon dilimi ve toz şekeri birlikte kaynatın Bir kaba tuzsuz peynir, yumurta, toz şeker, pirinç unu, tereyağı, kabartma tozu ve unu alıp yoğurun Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin Krema sıkma torbasına hamuru aktarın ve yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan sıkın Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Hafif ılınınca şerbete atıp bekletin Vanilyalı dondurma, toz Antep fıstığı ve frenk üzümü ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|