Fındıkzade Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıkzade Tatlısı





4 yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçeği yağı

Şerbeti için
15 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

üzeri için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Süslemek için
Fındık
Nane yaprağı

Fındıkzade tatlısı:
Yumurtaları derin bir kapta çırpın Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpma teliyle iyice karıştırın Yağladığınız fırın kabına karışımı aktarın önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pişirin Şerbeti için su ile şekeri kaynatın Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerine gezdirin Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün Şerbeti çeken tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın Fındık ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.