Armut Tatlısı-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı-1





6 armut
2 su bardağı su + 2 yemek kaşığı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

üzeri için
2 yemek kaşığı file badem
Nane yaprağı

Armut tatlısı:
Armutların kabuklarını soyun 2 su bardağı suyu kaynatın Armutları bu suda 10 dakika haşlayın Armutları kevgir ile süzüp suyunu ayırın Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin Ayırdığınız armut suyunu ilave edip hızlıca karıştırarak kaynatın Tarçını ilave edin Armutları ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin Ilınınca servis tabağına alın üzerine file badem serpip, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.