Karamelli Armut Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Armut Tatlısı6 armut 100 gr tereyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 4 kahve fincanı tozşeker 1 çay bardağı krema 1 çorba kaşığı su Hamur için 2 su bardağı un Bir tutam tuz 125 gr margarin 75 gr tereyağı 3 çorba kaşığı su Üzeri için 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı susam 1 çay bardağı pudraşeker 1 su bardağı böğürtlen püresi Karamelli armut tatlısı: Margarini ve 75 gr tereyağını oda ısısında yumuşatın Un ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın Yağları ve suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin Karamel sos için şeker ile limon suyunu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak karamelize edin Su, 100 gr tereyağı ve çırpılmış kremayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın Armutların kabuklarını soyup geniş bir tavaya alın Karamelli sosu üzerine döküp kısık ateşte tavayı sallayarak 4-5 dakika pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamuru bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın Bu kalın yufkayı armutların her birini saracak şekilde parçalara kesin Armutları hamur parçalarına sarıp etrafını susama bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp ılınmaya bırakın Böğürtlen püresi ile ılık ya da soğuk servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|