Bademli Tatlı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tatlı250 gr toz badem 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi 125 gr pudraşeker 100 gr irmik 3 yumurta 50 gr beyaz badem Yarım portakalın kabuğu Şerbet için 500 gr tozşeker 500 ml su Yarım limonun suyu Bademli tatlı: Toz badem, hindistan cevizi, pudraşeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın Tozşeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin Soğumaya bırakın Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin Servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|