Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cobbler, kayısılı, şeftalili

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler





600 gr şeftali
600 gr kayısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
80 gr toz şeker
40 gr mısır nişastası

Hamuru için
125 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
50 gr toz şeker
60 gr tereyağı
65 gr yoğurt

Kayısılı ve şeftalili cobbler:
Meyvelerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın üzerine şeker ekleyip karıştırın ve 35 dakika bekletin Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun Yoğurdu ekleyip iyice karıştırın Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin Dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.