Vişneli Buzlu Tatlı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Buzlu Tatlı4 bardak dondurma için 2 su bardağı vişne suyu 2 su bardağı su 3 çorba kaşığı buğday nişastaşı 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tozşeker 3 plastik bardak 1 kahve fincanı vişne püresi Vişneli buzlu tatlı: Taze vişne suyu ve püresini derin bir tencereye alın Nişastayı 2 çorba kaşığı su ile sulandırıp tencereye ilave edin Su ve tozşekeri ekleyin Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Plastik bardaklara paylaştırıp bardakların ortasına plastik kaşık batırın Buzlukta 3-4 saat bekletin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|