Küflü Peynirli Ve Taze Otlu Fırında Patates |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Küflü Peynirli Ve Taze Otlu Fırında Patates500 gr taze patates 200 gr Konya küflü peynir 250 gr mantar 100 gr taze lor peyniri 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan ¼ su bardağı kabuksuz badem 1 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı maydanoz 3 yemek kaşığı taze kekik 3 tatlı kaşığı biberiye 1 yemek kaşığı taze soğan sapı Tuz Karabiber 75 gr tereyağı (küp doğranmış) Küflü peynirli ve taze otlu fırında patates : Fırını 180 dereceye ayarlayın Fırın tepsisini yağlayın Taze patatesleri ortadan ikiye kesin İçlerini kaşıkla hafifçe çıkarıp yerlerine tuz serpin Yağı tavada ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun Küçük kesilmiş mantarı ekleyip yüksek ateşte 3 dakika soteleyin Ocaktan alın Badem, sarımsak, limon suyu, maydanoz, kekik, biberiye, kıyılmış taze soğan, tuz, biber ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın Soğanlı karışıma ilave edin Ezilmiş küflü peynir ve taze lor peyniri ekleyip karıştırın Hazırladığınız bu karışımı patateslerin içlerine doldurun önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|