Keşkek (Ege)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek (Ege)





Sınır ötesi kültürlerde bilinen keşkeğin eski bir yemek çeşidi olduğu ve Anadolu’dan yayıldığı bilinmektedir

Farklı yörelerde yemek kültürleri de farklı olduğundan hazırlanışı ve malzemelerinde az da olsa bir değişiklik vardır Ancak lezzet açısından birbirlerine çok benzeyen keşkek yöremizde, bilhassa Tosya’da iftar sofralarının vazgeçilmezlerindendir

Malzeme:

(4 Kişilik)

2 Çay bardağı keşkeklik buğday,
½ Kg dana kuşbaşı,
1 Orta boy soğan,
1 Tatlı kaşığı salça,
1 Çorba kaşığı tereyağı (isteğe göre ayçiçeği yağı)
Tuz, karabiber, kimyon…

Hazırlanışı:

Geceden ıslatılmış (keşkeklik) buğday, yıkanarak toprak güvece (caba) koyulur Üzerine dana kuşbaşı, kıyılmış soğan, tereyağı, salça, tuz ve baharatlar ilave edilir Güvecin (caba) üzerine kapatacak şekilde su koyulur…

Genelde Ramazan Ay’ın da, sabahtan yakılan toprak fırınlarda iftara yakın zamana kadar pişirilir…

Ramazan Ay’ı dışında ya da toprak fırınların olmadığı yerlerde; aynı malzeme ile normal tencerelerle kısık ateşte pişirilebilir…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.