![]() |
Keşkek (Ege) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkek (Ege)![]() Sınır ötesi kültürlerde bilinen keşkeğin eski bir yemek çeşidi olduğu ve Anadolu’dan yayıldığı bilinmektedir ![]() Farklı yörelerde yemek kültürleri de farklı olduğundan hazırlanışı ve malzemelerinde az da olsa bir değişiklik vardır ![]() ![]() Malzeme: (4 Kişilik) 2 Çay bardağı keşkeklik buğday, ½ Kg ![]() 1 Orta boy soğan, 1 Tatlı kaşığı salça, 1 Çorba kaşığı tereyağı (isteğe göre ayçiçeği yağı) Tuz, karabiber, kimyon… Hazırlanışı: Geceden ıslatılmış (keşkeklik) buğday, yıkanarak toprak güvece (caba) koyulur ![]() ![]() Genelde Ramazan Ay’ın da, sabahtan yakılan toprak fırınlarda iftara yakın zamana kadar pişirilir… Ramazan Ay’ı dışında ya da toprak fırınların olmadığı yerlerde; aynı malzeme ile normal tencerelerle kısık ateşte pişirilebilir… |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|