Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dışı, etli, içi, içli, köftesi, sivas

İçi Etli Dışı Etli Sivas İçli Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçi Etli Dışı Etli Sivas İçli Köftesi




Kullanılan Malzemeler:
ince bulgur
kıyma
çok az tavuğun göğüs yerinden
2 büyüksoğan
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
baharat(köfte baharı,pul biber,nane,reyhan)
Hazırlık
önce soğanları doğrayıp tencereye attım üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koydum 2-3 dakika kavurdum sonra eti ekledim etle soğan et suyunu çekene kadar kavruldu tuzunu ve baharatlarını tadına bakarak ekledim soğumaya bıraktım iyice donması lazım yağın yoksa köfteler dağılır
Tarifin Hazırlanışı
bir kaba göz kararı bulgurumu koydum içine kıymayı ve bir avuç kadar çekilmiş tavuk etni koydum rondoda çok ince çekilmiş kuru soğanı ve baharatları ekleyip yoğurmaya başladım püf nokta 1 pakette kabartma tozu atılırsa köftenin hamuruna hem taş gibi olur hemde dağılmaz
15 dakika kadar ara ara su katarak yoğurdum macun gibi olduktan sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar aldım içlerini oyup oyup kapattım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.