Şiveydiz (G.Antep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz (G.Antep)





500 gr kuzu eti
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze sarımsak
2 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr süzme yoğurt
1 yumurta
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Şiveydiz:
Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri tencereye alın Etleri geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin Et pişerken suyunun berrak olması için köpüğünü alın Taze soğan ve sarımsakları iri doğrayıp etlere ilave edin Nohudu ekleyin Yoğurdu bir kaba alın Yumurtayı ilave edip karıştırın Tencereden aldığınız su ile karıştırıp ılındırın ve yavaş yavaş tencereye aktarıp hızlıca (yoğurdun kesilmemesi için) karıştırın Ayrı bir tavada tereyağında nane ve kırmızı toz biberi 1-2 dakika pişirin Tencereye ilave edip karıştırın Ocaktan alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.