Hatay Usulü Oruk |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü OrukKöftesi için :1 kilo ince bulgur, 1/2 kilo tavuğun göğüs eti(aslında yağsız ince çekilmiş kıyma kullanılır ama tavuktan daha özlü olduğu için daha iyi sonuç veriyor), baş soğan, biraz kimyon 1 bardaktan az un, renk ayarına göre 3-4 kaşık biber salçası, biraz tuz, su Kıyması için : 400 gr orta yağlı kıyma, 5 tane soğan , 150 grceviz içi(doğranmış veya az robottan geçmiş), karabiber, 1 demet maydanoz, sıvı yağ ve zeytinyağı Kızartmak için : Sıvı yağla zeytinyağı karışık Önce iç malzeme yani kıyması kavrulur Suyunu çekip kavrulan kıymaya sıvı yağ eklenir veya yarı yarıya zeytinyağı karışık olabilir İyice kavrulan kıymaya soğanı eklenir(ince doğranmış) Onunla da öldürdükten sonra karabiber tuz ceviz içi konularak devam edilir En son içine maydanoz koyup altı kapatılır karıştırılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|