Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almandan, badar, büyünün, canımı, hayat, kaybettirdikleriniye, korkmuyorum, uzunallahım

Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandan

her sey bos allahim hakkimi istiyorum al , ne olur al o insanlardan diyorum

almiyor , alsada sevinecek mutlu olacak degilim hersey zamaninda guzel

gecmisimi allah bana verecek degil ,yeniden dogarmisin deseler istemem

icim buruk belki de ben anlamiyorum ,anliyamiyorum allahin kurallarini

sunu iyi biliyorum cahil kotu insan babaniz bile olsa kacin kendinizi ,cocuklarinizi

yakinlarinizi uzak tutun hadisler diyebilir akrabadir ,annedir babadir,komsudur sudur budur ziyaret

edin

yakinlasin diyebilir ( yardima ihtiyaci varsa yardim edin ,saygi gosterin ama uzak durun ) hadis gercek sahtemi belli degil, genelleme de olabilir siz bosverin uzak durun sanmayin allah yaptiginiz iyilik yuzunden size yardimci olur,ona bagli kaldiginiz guvendiginiz icin size,sizlere yardimci olur belki olur belki de olmaz (yillarca aci cekersiniz allah buyuk dersiniz, yardim eder mi etmez deger mi degmez,ALLAH mesguldur dua edersiniz duyar mi duymaz, oteki dunyaya birakir degmez )bosverin

Uzak durun uzaklaşın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Durumunuzu anlıyorum Acı çekmiş görünüyorsunuz ve isyan aşamasındasınız
İzniniz olur ise yazınızı değerlendirmek istiyorum ;
Her şey boş Evet her şey Bu Dünya İçin Boş, Bu Dünyada BoşBurası imtihan dünyası
Şöyle ki ; Milyarlarca galaksi varken , dünyada olmayı sen seçmedin ya da ben Bir sürü kıta ülke varken Türkiye'de bulunmayı ben seçmedim ya da her ne ise bulunduğunuz yeri 81 ilden İstanbul'da bulunmayı, doğmayı ben seçmedim Ailemi ben seçmedim Kendimi falan isimli falan falancanın rahminden çıkarken buldum ve bana bu ismi de onlar verdi Dinimi mezhebimi onlar belirledi Ancak Allah Bana Akıl verdi, İçime Şüphe Duygusu Verdi Benden Onu Bulmamı İstedi Dinim İslam (elhamdülillah) olsa da Rab sorgulamamı neden bu dine mensub olduğumu bilmemi istedi
ya da şöyle bakalım ; ortalama bir insanın yaşamı 70yıl değil mi? yani herşeyi Güneş'in ışınsal platformu üzerinde yaşadığımızı var sayarsak, Güneş'in çevresinde yaşamımıza devam ediyorsak ve Güneş'in 1 yılı 255 milyon yıl sürüyorsa 70 yıllık zaman ölçüsünde, bizim 70 yıllık hayatımızın değeri nedir??
255 milyon yılda , 70 yıl denilen süreç sadece 8,6 saniyedir Yani bir insanın bir rüya süresi Yani ortalama bir süre yasayan bir insan bile 8,6 saniye yaşamış olurken ve önümüzde bunca kanıt varken bunca söylenen varken Rabbin Hikmetinden Sual Olunması Haddimize mi ?
Allah akıl vermiş , düşün diye
Allah şüphe vermiş , şüphe et ve bul diye

Rab hiç bir zaman meşgul değildir Rab her daim kulunun yanındadır Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca Kibrimizden Sıyrılmalıyız Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz

Hepimizin Unuttuğu şu ki ; yukarıda bir yerlerde tahtında oturup herkese kızan ya da gülümseyen ak sakallı bir ihtiyar yok !

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Allahına kurban senin Meczup kardeş ne güzel yazmışsınBende yukardaki arkadaşla aynı dertlerden muzdaribimŞu an bile hayatım zindan gibi Ama şunu çok iyi biliyorumki O' hep beni görüyor izliyor ve gerektiği zaman gerekli müdahaleyi yapacaktır

''Rab hiç bir zaman meşgul değildir Rab her daim kulunun yanındadır Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca Kibrimizden Sıyrılmalıyız Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz ''

Allah senden yüzbinkere razı olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

salihh Nickli Üyeden Alıntı

Allahına kurban senin Meczup kardeş ne güzel yazmışsınBende yukardaki arkadaşla aynı dertlerden muzdaribimŞu an bile hayatım zindan gibi Ama şunu çok iyi biliyorumki O' hep beni görüyor izliyor ve gerektiği zaman gerekli müdahaleyi yapacaktır

''Rab hiç bir zaman meşgul değildir Rab her daim kulunun yanındadır Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca Kibrimizden Sıyrılmalıyız Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz ''

Allah senden yüzbinkere razı olsun

Rabbim Sizden de Razı Olsun
Hiç bir şey yapamasanız bile secdeye kapanıp ağlayın
Sadece Rab'den Dilemeli Sadece Rab'den İstemeliyiz
" La Tahzen İnnALLAHe Meana " Bunu hiçbir zaman unutmuyorum ben Her Daim İlk Aklıma GelendirGözyaşlarımızı sadece Rabb(e) -için- akıtalım
Selam ve Dua İle

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

birçare kardeşim "hain nefsin şeytan ile bir olmuş" gözünü seveyim yol yakın iken geri dön bu isyankar tutumdan
Yıllar öncesinde bende senin gibiydim hatta Rabbim affetsin varlığını-yokluğunu dahi sorgulamıyordumBir gün şöyle bir durup arkama bakma gereği duyduğumda yaşanılası bütün günahları malesef yaşadığımı gördüm o kadar boştu ki artık hiç bir şey tat vermiyordu nefsin direktifleri doğrultusunda dolu dizgin koşarken şu boş dünyada güzel olanı, gerçek olanı, tek aslında var olanı gözden kaçırdığımı yada görmezden geldiğimi gördümVe bunun pişmanlığı köz gibi düştü yüreğimeVe farkına vardım ki hayatımda karşılaştıım badereleri olumsuzlukları aslında kendi ellerim ile hazırlamış olduğumun farkına vardımAslında azdı bile kendimce bunca günaha rağmen tek bir güzel şeyi dahi hak etmiyordumAma kurban olduğum o kadar bağışlayıcı ve o kadar merhametli ki hala yaşıyor ve geç kalmışlığımın kederi olsa da ona gerçek anlamda kul olabilmek için var gücümle çabalıyorumVe bir insanın dünyada sahip olabileceği gerçek güzelliklere de sahibim zatenYaşadığım olumsuzluklarda işlemiş olduğum günahlarımın kefareti, ki : hiç bir zaman Allah (cc) ahirete ertelemiyor sandığınız gibi her şeyi, bu dünyada mümkün olduğunca günahlarınızdan arınmanız ahirette çektiğiniz azabın hafiflemesi için fazlası ile merhametli davranıyor
Hakkımı istiyorum demişsiniz kardeşim !
Önce sahip olduğunuz güzelliklerin hakkını verin bence
Selamunaleykum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

bircare Nickli Üyeden Alıntı

her sey bos allahim hakkimi istiyorum al , ne olur al o insanlardan diyorum

almiyor , alsada sevinecek mutlu olacak degilim hersey zamaninda guzel

gecmisimi allah bana verecek degil ,yeniden dogarmisin deseler istemem

icim buruk belki de ben anlamiyorum ,anliyamiyorum allahin kurallarini

sunu iyi biliyorum cahil kotu insan babaniz bile olsa kacin kendinizi ,cocuklarinizi

yakinlarinizi uzak tutun hadisler diyebilir akrabadir ,annedir babadir,komsudur sudur budur ziyaret

edin

yakinlasin diyebilir ( yardima ihtiyaci varsa yardim edin ,saygi gosterin ama uzak durun ) hadis gercek sahtemi belli degil, genelleme de olabilir siz bosverin uzak durun sanmayin allah yaptiginiz iyilik yuzunden size yardimci olur,ona bagli kaldiginiz guvendiginiz icin size,sizlere yardimci olur belki olur belki de olmaz (yillarca aci cekersiniz allah buyuk dersiniz, yardim eder mi etmez deger mi degmez,ALLAH mesguldur dua edersiniz duyar mi duymaz, oteki dunyaya birakir degmez )bosverin

UZAK DURUN KACIN UZAKLASIN

Arkadasım senin durumunda bırcok kişi var bu sıtedeBunlardan bırı de benımBende 1 tane şerefsiz yüzünden işimden gücümden oldum 29 aydır iş arıyorumFakat hala işe girebılmıs degılım ama benı bu duruma düşürenler hayatlarını çok güzel yaşamaya devam edıyorSana ve bana düşende dua etmeye devam etmek, o kişilerinde biran önce yaptıklarının cezasını yaşamasını Allahtan istemek

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

TERMAL Nickli Üyeden Alıntı

Arkadasım senin durumunda bırcok kişi var bu sıtedeBunlardan bırı de benımBende 1 tane şerefsiz yüzünden işimden gücümden oldum 29 aydır iş arıyorumFakat hala işe girebılmıs degılım ama benı bu duruma düşürenler hayatlarını çok güzel yaşamaya devam edıyorSana ve bana düşende dua etmeye devam etmek, o kişilerinde biran önce yaptıklarının cezasını yaşamasını Allahtan istemek
Bak ben 29 aydır gece gündüz dua edıyorum ama hala bırsey değişmediSende dua et baska elimizden birsey gelmıyorAllah o kişilerden tez vakitte hakkımızı alsınOnlar yaptıkalrının bedelini en ağır şekilde ödesinler o günler için yaşıyorum ve onları sürünürken görmeyi çok istiyorum

Kardeşim iyi diyorsun hoş diyorsun da onların kötü gününü görmeyi değil ; kendinin iyi günlerini görmeyi dile Rabbim yardımcınız olsun ama Başkaları için kötü şeyler istemektense Kendiniz için İyi Birşeyler İsteyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com