Yaşlanma Ve Zihin |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşlanma Ve ZihinYaşlanma ve Zihin Soru: 58 yaşındayım ve en azından son 10 yıldır, konsantre azlığı ve hafıza kaybı yaşadığımı fark ediyorum Bunun ne kadar geçerli olduğunu tanımlamaya yardım edebilecek, bilgisayarda olması muhtemel bir test etme yöntemi var mıdır? Destek almaya nerden başlayacağımı bilmiyorum Fatma Cevap: Evet, bir insanın hafızasını ve konsantrasyonunu değerlendirmek için yapılabilecek bir test etme yöntemi vardır Psikologlar, genellikle sinirbilimsel ve psikolojik testlerin bütününden oluşan bu tür bir değerlendirme yöntemini yapabilecek şekilde eğitilmişlerdir Depresyon ve anksiyete gibi psikolojik koşullar hafıza ve konsantreyi etkileyebileceği için psikolojik testlere pek çok şey dahildir Testlerin bazıları bilgisayarda yapılabilirken bazıları insan tarafından yönetilebilir fakat hepsinin bir psikolog tarafından gözlemlenmesi ve yorumlanması gerekmektedir Bildiğim, herkesin kendi kendine yapabileceği genel halka açık online testler yok, ve dürüst olmak gerekirse böyle bir şeyi önermiyorum da Devletin psikolojik bir merkezini, size en yakın üniversitenin ya da kolejin psikoloji departmanını arayarak iletişime geçmek için bir psikolog bulabilirsiniz Ya da sizi havale etmesi için hekiminize sorabilirsiniz; sizdeki belirtilerin tıbbi sebepleri olup olmadığını değerlendirmek için kan testi de dahil komple fiziksel bir değerlendirmeden geçme yolunu da tavsiye edeceğim, özellikle yapılması gereken en iyi yol olabilir Eğer sorununuzun temeli tıbbi değilse, hekiminiz sizi test için bir psikoloğa gönderebilecektir (Doktorunuz, eğer daha detaylı tıbbi bir değerlendirmenin yapılması gerektiğini düşünüyorsa, sizi bir nöroloğa da gönderebilir) Eğer hekiminiz sizdeki belirtileri depresyon, anksiyete ya da diğer bazı fiziksel nedenlere bağlarsa, direk psikiyatrik bir ilaç tedavisinden çok, sizi bir terapiste (bir psikoloğa ya da diğer lisanslı bir zihin sağlığı profesyoneline) göndermesi için sormanızı tavsiye ederim Ya da en azından, herhangi bir psikiyatri tedavi almaya ek olarak bir terapistle çalışmayı da dikkate alın Bunu özellikle belirtiyorum çünkü psikiyatrik tedaviler, psikolojik koşulları (ya da “zihin hastalıkları” denen şeyi) düzeltmez, fakat psikolojik ve davranışsal müdahaleler kişilerin, duygusal yapısı kadar fiziksel durumunu da etkileyecek sağlam değişiklikler yapmasına yardımcı olabilir İyi şanslar Psikiyatrist Peggy Elam Mynet |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|