Dün Gece Yar Hanesinde Türküsü Ve Hikayesi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dün Gece Yar Hanesinde Türküsü Ve HikayesiErzurum'da yaşanmış bir aşk hikayesidir bu türkünün hikayesi Genç delikanlı sevdalanır bir güzel kıza Önünde ardında dolanır durur Fakat kız yüz vermez delikanlıya O yanıp tutuştukça uzaklaşır ondan Günlerden bir gün kızın evinde düğün mü vardır davet mi orası karanlık bütün yöre halkı davetlidir Sevdalı delikanlı da koşar gider davet evine FFakat eş dost hısım akraba öyle doldurmuşlardır ki kızın evini delikanlı yabancıdır ya hepten dışlanmış hisseder kendini Ama evden çıkamaz ayrılamaz sevdiği kızın bir görünüp bir kaybolmasını izlemek bile yeter onaO gece yemekler yenir delikanlının eli varmaz kaşığa döşekler serilir delikanlı yanaşamaz bir döşeğe Avluda çıplak ağacın altına serer hasırı O gece bir yağmur bastırır ama aşık genç aldırmaz yağmura Bütün gece gözleri sevdiceğinin penceresindeErtesi sabah konuklar dağılırAşık gencin ağzında bu türkü vardır kapıdan çıkıp yollara düşerken Amman amman Dün gece yar hanesinde Yastığım bir taş idi Altım çamur üstüm yağmur Yine gönlüm hoş idi Amman amman amman Amman amman amman Ben yandım seni bilmem Amman amman amman Amman amman amman Bir dağ ne kadar yüce olsa Dağ kenarı yol olur Buna bayram gün derler Dostla düşman bir olur Amman amman amman Amman amman amman Ben yandım seni bilmem |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|