Dumlupınar Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dumlupınar Üniversitesi

Kuruluş yılı: 1992
Eğitim dili: Türkçe
Türü: Devlet
Rektörü: Prof Dr Güner Önce
Yeri: Kütahya, Türkiye
İnternet sitesi: dumlupinaredutr

Dumlupınar Üniversitesi, 3 Temmuz1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur4 Fakülte ve 2 Enstitünün kuruluşu da aynı kanunda yer almıştır Daha önce Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyetini sürdüren Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu Üniversitenin çekirdeğini oluşturmuştur
Üniversite 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ve 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yaklaşık 32000 öğrenci ve 648 öğretim elemanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir Daha önce Anadolu üniversitesi'ne bağlı olarak 1992'de kurulan ve 1993'te Dumlupınar üniversitesi'ne bağlanan Bozüyük Meslek Yüksek Okulu, 1993-94 eğitim döneminde açılan Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve 1994-95 eğitim yılında açılan Osmaneli, Gölpazarı, Pazaryeri ve Söğüt Meslek Yüksek Okullarıyla birlikte 2007 yılında kurulan Bilecik Üniversitesi'ne bağlanmıştır

Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Portalı

Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Portalı Mayıs 2008'de Kütahya'da bir ilk olarak kurulan,dpü öğrencileri tarafından oluşturulan bu sitenin yönetiminide gene okul öğrencileri yürütmektedir Kuruluş amacı; Kütahya ve Dumlupınar Üniversitesi'nde ki etkinlik, haber, öğrenci işleri, eğlenceler, aktiviteler vb diğer konularda kullanıcıları bilgilendirmek ve kullanıcılarıyla bir üniversite internet topluluğu oluşturmaktırVe gün geçtikçe bu site daha da büyümektedir

Üniversiteye Bağlı Bölümler

Enstitüler
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Fakülteler
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Simav Teknik Eğitim Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
Meslek Yüksekokulları
  • Kütahya Meslek Yüksekokulu
  • Gediz Meslek Yüksekokulu
  • Tavşanlı Meslek Yüksekokulu
  • Altıntaş Meslek Yüksekokulu
  • Domaniç Meslek Yüksekokulu
  • Emet Meslek Yüksekokulu
  • Hisarcık Meslek Yüksekokulu
  • Simav Meslek Yüksekokulu
  • Şaphane Meslek Yüksekokulu
Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Enformatik Bölümü
  • Yabancı Diller Bölümü
  • Türk Dili Bölümü
  • Atatürk İve İnkTar Bölümü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com