|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diyet, sürekli, yapıyorum, zayıflayamıyorum |
![]() |
Sürekli Diyet Yapıyorum Asla Zayıflayamıyorum! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sürekli Diyet Yapıyorum Asla Zayıflayamıyorum!Sürekli diyet yaptığınız halde kilo veremiyorsanız sebebi yedikleriniz değil sağlık sorununuz olabilir ![]() Hala aynı miktarda yemek yediğiniz ama kilo verdiğiniz bir diyet hayal edin…Bu gerçek olamayacak kadar iyi olmaz mıydı? 2008’de yapılan bir araştırmada, kilolu 32 kişi 3 ay süreyle takip edildi ve bu kişilerin yüzde 90’ı hiçbir çaba harcamadan yaklaşık 3 kg kaybetti ![]() Araştırmaya katılanların hepsinde besin intoleransı bulguları görülmekteydi: sürekli şişkinlik, baş ağrıları, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve açıklanamayan yorgunluk hali ![]() Çalışma süresince, kişilerin diyetleri, kendileri için özel olarak düzenlenen beslenme programlarına tam olarak uyum sağlayıp sağlayamadıkları ve öncekiyle aynı miktarda enerji alıp almadıkları, ayda iki kez diyetisyenler tarafından kontrol edildi ![]() Diyetisyen Gülşah Yücel, “Bazı uzmanlar besin intoleransının kilo alımına neden olduğuna inanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin herkes tarafından ödem sökmeye yaradığı bilinen lahana bazı insanlarda ödeme sebep olabilir, veya çok sağlıklı bilinen sarımsak, bazı insanlarda yıllarca süren kilo sorunlarının sebebi olabilir ![]() Yücel, “Birçok insan, bir türlü önüne geçemediği şeker-çikolata ya da benzeri tatlı krizlerinden bahseder durur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerli yiyecekler yemek, geçici bir rahatlık sağlasa da sonrasında oluşan insülin artışı hemen ardından tekrar şekere istek doğurur ![]() ![]() ![]() ![]() CNS Besin İntoleransı Testi Testin yüksek oranda antikor (savunma hücresi) miktarına sebep olan belli bir besini göstermesi durumunda, bu besini beslenme programınızdan en az 3 ay çıkarmanız uygun olacaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|