![]() |
Balığın Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balığın FaydalarıÜlkemiz denizlerle çevrili olduğundan bir çok balık çeşidine rahat ve mevsiminde de ucuza ulaşabiliyoruz ![]() ![]() ![]() Türkiye balık üretiminin yeterli olduğu bir ülke olmasına rağmen yıllık balık tüketimi kişi başına 10 kg dan bile az ![]() ![]() Yediğimiz besinler içerisindeki en iyi protein kaynakları hayvansal besinlerdir ![]() ![]() ![]() Balık yine A ve D vitaminleri yönünden zenginidir ![]() ![]() Minerallerden de fosfor, çinko, iyot, tatlı su balıklarında bunlara ek olarak k vitamini de bol miktarda bulunur ![]() ![]() ![]() Özellikle gebeler için son 3 aylık dönemde bebeğin beyin gelişimi ve göz gelişimi için çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Doymamış yağ içeriği yüksek, özelliklede omega 3 denilen yağ asitlerini bol miktarda içermesi balığın özelikle kanın normal cıvıklıkta olmasını sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu faydaları olan balık aynı zamanda besin zehirlenmesi yönünden riskli bir besindir ![]() ![]() ![]() Gözlerinin parlak ve lekesiz oluşundan, Solungaçlarının kırmızı ve pembe oluşundan, Pullar ve yüzgeçlerinin diri oluşundan, Kaslarının sert ve esnek oluşundan, balığın üzerine parmağınızla bastırdığınızda çukurluğu hemen düzelmesinden, Nahoş kokusunun olmamasından anlaşılır ![]() Balığın tüketim sıklığı haftada en az 1 olmalı mümkünse bu haftada 2 yada 3 çıkartılmalıdır ![]() ![]() ![]() Sizinde 0-5 yaşında çocuğunuz varsa, Hamililiğinizin özellikle son 3 ayında iseniz, Guatr dan korunmak istiyorsanız,Kroner kalp rahatsızlığı riskiniz varsa, Kolesterolünüz yüksekse, Ve yaşınız ne olursa olsun balık tüketmelisiniz… |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|