Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ilgili, noktaları, püf, yemekleriyle

Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları




Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun

Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın

Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin

Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin

Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir

Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir

Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin

Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.