İsırgan Otu Çorbası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırgan Otu ÇorbasıMalzemeler 250 gr ısırganotu 1 büyük kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 2 kahve fincanı su 2 kahve fincanı süt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar tuz, karabiber ISIRGANOTU ÇORBASI TARİFİ İncecik doğranmış soğanı, hafif ateşte öldürün Un ekleyip, kavurmaya devam edin Pembeleşince suyu ve tuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karıştırdıktan sonra doğranmış ısırganotunu ilave edin Bu şekilde 10 dakika kaynatın Sütü ilave edin, birkaç dakika daha kaynatın Yumurta sarısını ve kremayı (süzme yoğurt da olabilir) çırpın Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden ilave edin Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniriyle de süsleyebilirsiniz Kuru ve havadar yerlerde demet halinde asılarak kurutulan ısırganotları daha sonra ufalanarak toz daha sonra çay olarak kullanılabilir Bazı yörelerde ısırganotundan yapılan yumurtalı kavurma çok sevilen bir yemek, Kimi yerlerde de börek harcı veya salata malzemesi olarak kullanılıyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|