Sogan Corbasi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sogan CorbasiSoğan ÇorbasıSoğan Çorbası Tarifi - Soğan Çorbası Nasıl Yapılır - Soğan Çorbası Malzemeleri 1)Tarif Soğan Çorbası MALZEMELER -2 kaşık margarin 6 bardak et suyu -4 orta boy soğan -1 çorba kaşığı un -1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri -1 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI 1- Soğanlar soyulup yıkandktan sonra ikiye bölünür Yarım ay şeklinde ince ince doğranır 2- Bir tencerede margarin eritilip soğanlar içine konulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur Un ilave edilip biraz daha kavrulur 3- Et suyu ve tuz tencereye alınır kapak kapatılıp yarım saat kısık ateşte pişirilir 4 – Çorba kaselere alındıktan sonra üzeri kaşar peynir rendesi veya istenen baharatlarla süslenerek sıcak servis vapılır Afiyet Olsun ================================================= 2)Tarif Soğan Çorbası Malzemeler ; 4 kişi için 4 adet büyükçe Kuru Soğan 6 su bardağı Et Suyu yada Su 1 fincan Un 2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir 2 yemek kaşığı yağ Tuz, Karabiber Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur Top top olmaması için bir müddet karıştırılır Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır 3)Tarif SOĞAN ÇORBASı MALZEMELER 500 gr soğan 2 çorba kaşığı un 2 dilim bayat ekmek 5 su bardağı et suyu 25 çorba kaşığı tereyağ 3 çorba kaşığı zeytinyağ 1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş karabiber, tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakınSoğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|