Yassıören Damat Pidesi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yassıören Damat Pidesi1 kg un Tuz 2 su bardağı su İç harcı için 1 kg kuşbaşı dana eti 250 gr kuyruk yağı 5 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yassıören damat pidesi: Un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun Yumuşak bir hamur elde edin Gerekirse su ilave edin 10 dakika dinlendirin Eti kuyruk yağı ile kavurup karabiber ekleyin Tuz ile tatlandırın Pirinci bol suda haşlayıp suyunu süzün Pirinç ile eti harmanlayın Hamuru üç bezeye ayırın Oklava ile açıp tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin Üzerine pirinçli harcın yarısını yayın İkinci hamur bezesini açıp üzerine kapatın ve kalan harcı üzerine aktarın Son hamuru açın ve üzerine kapatarak ocak üzerinde çevirerek pişirin Alt tarafı pişince başka bir tepsiye aktarıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|