Ayva Püreli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Püreli Tart





Hamur için
175 gr un
60 gr toz şeker
75 gr tereyağı
3 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1 paket vanilya

üzeri için
4 ayva
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın

Ayva püreli tart:
Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kapta karıştırarak yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın ve yağlayıp unladığınız tart kalıbına yerleştirin üzerine çatalla delikler açıp, 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin Ayvaların kabuklarını rendeleyin Geniş bir tencereye alıp üzerine şeker ve süt ekleyin Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tarçın ve vanilya ekleyip karıştırarak püre haline getirin Soğumaya bırakın Buzdolabındaki hamuru merdaneyle açıp ince şeritler kesin Fırından çıkardığınız tartın içine hazırladığınız ayva püresini aktarın Hamur şeritlerini pürenin üzerine yerleştirip tekrar fırına verin Kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.