Kahiyye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahiyye



Malzeme

İki su bardağı şeker
Üç adet yumurta
Bir kilogram baklavalık un
Bir kilogram tuzsuz taze koyun peyniri
Bir su bardağı su
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığı tuz


Kahiyye Tarifi
Dört su bardağı un, yumurta, su, tereyağı ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz
Becerileri de un serpilmiş bir zemin üzerinde hafifçe yoğuruyoruz
Üstüne temiz bir bezle örterek, yarım saat boyunca dinlendiriyoruz
Bezelerin üzerine biraz nişasta serpip, biraz da unu serperek incecik açıyoruz
Temiz bir çarşafı, açtığımız bezelerin üzerine seriyoruz ve nemini alması için bekliyoruz
Peyniri rendeliyoruz şekerle karıştırıyoruz
Yufkanın bir tanesi mutfak ters kal alın üzerine yayıyoruz
Üzerine harcı serpiştiriyoruz
Yufkaları yan taraflarından orta tarafa doğru bohça şeklinde kapatıyoruz
Sıcak sacın üzerinde yufkalarımızı pişiriyoruz
Servis edeceğim zaman üzerine sıcak pekmez gezdirerek sunuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.