Tavuklu Tepsi Mantısı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Tepsi Mantısı





15 gr margarin
4 su bardağı un
2 çay bardağı su
2 yumurta
tuz

İç malzeme için
30 gr margarin
300 gr tavuk kıyma
4 soğan
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber

Sos için
30 gr margarin
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı su
1 su bardağı yoğurt

Tavuklu tepsi mantısı:
Unu bir kaba eleyin Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Tavuk kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp kareler halinde kesin Karelerin üzerine tavuklu harç yerleştirin Dört ucunu ortada birleştirerek şekil verin Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin

Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin 6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek döküp tepsiyi tekrar sıcak fırına verin

Üzeri için margarini tavada eritip salçayı ekleyin ve pişirin Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.