Grissini-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Grissini-2500 gr un 250 ml ılık su (Yaklaşık 15 su bardağı) 15 gr maya 1 kahve fincanı ılık su 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı kepek unu 2 çorba kaşığı haşhaş 2 çorba kaşığı anason 1 çorba kaşığı çöreotu Grissini: Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin Hamuru dört eşit parçaya ayırın Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun Dördüncüsü ise sade olacak Herbirini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizinÖnceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirinIlınınca servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|