![]() |
Yılan Balığı Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılan Balığı Dolması![]() 1 ![]() 300 gram gelecek kadar bir morina balığı veya torik dilimi 30 gram kornişon, 25 gram kapari, 25 gram tereyağı 1 yumurta, 1 demet maydanoz 1 havuç, 1 sap kereviz, 1 baş soğan, 1 defne yaprağı, 1 tutam merzengûş, 1 tutam kekik, 3 çorba kaşığı zeytinyağı yeteri kadar tuz ve karabiber balığı ayıklarken keten bir bez kullanmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık tamamen ayıklandıktan sonra bol suyla iyice yıkayın, suyunu süzün tezgâhın üzerine koyun ![]() ![]() torik balığının kılçıklarını ayıkladıktan sonra etini makineden geçirerek bir kâsenin içine koyun ![]() ![]() kornişon kekiği, merzengûşu, tuzla karabiberi serpin ![]() ![]() Yılan balığını elle bastırarak yaprak gibi açın ![]() ![]() harcı dışarı taşırmayacak şekilde elinizle kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık piştikten sonra tavadan geniş servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() Balığın çevresini ve ortasını haşlanmış ve garnütür edilmiş bütün patateslerle ve bıçakla maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|