Ayvalı Dil Balığı |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Dil Balığı2 ayva 1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 limon 2 yemek kaşığı kapari ¼ demet dereotu 4 dal taze kekik Tane karabiber 1 kırmızı közlenmiş biber Tuz Ayvalı dil balığı: Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balık etlerini ilave edip sotelemeye devam edin Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin 15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|