Ayvalı Dil Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Dil Balığı





2 ayva
1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limon
2 yemek kaşığı kapari
¼ demet dereotu
4 dal taze kekik
Tane karabiber
1 kırmızı közlenmiş biber
Tuz

Ayvalı dil balığı:
Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balık etlerini ilave edip sotelemeye devam edin Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin 15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.