Kuru Meyveli Baton Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyveli Baton Kek





125 gr yumuşak tereyağı
150 gr esmer şeker
50 gr bitter çikolata
125 ml su
60 ml rom
30 gr iri çekilmiş ceviz içi
30 gr Antep fıstığı
30 gr kuru üzüm
50 gr doğranmış kuru kayısı
30 gr fındık
110 gr un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kek unu
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
80 gr eritilmiş bitter çikolata
60 gr süzme yoğurt

Kuru meyveli baton kek:
Yuvarlak kek kalıbını yağlayın Bir sos tenceresinde tereyağı, esmer şeker, erimiş çikolata ve suyu karıştırarak pişirin Şeker eriyince ateşten alın Rom, fındık, ceviz, kayısı, fıstık ve kuru üzümü karıştırın Un, kakao, tarçın ve yumurtaları ilave edip mikserle iyice çırpın Hamuru kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin Başka bir kapta eritilmiş çikolata ve süzme yoğurdu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın Karışımı kekin üzerine bolca sürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.