Mor Kelem Turşusu |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mor Kelem TurşusuKullanılan Malzemeler: 1 baş mor kelem 1 baş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sirke 1yemek kaşığı tuz sıcak su isteğe göre kırmızı pul biber Hazırlık Sarımsaklarımızı dövüyoruz havanda 1lt su kaynatıyoruz Tarifin Hazırlanışı Önce kelemimizi ortadan ikiye bölüyoruzBöldüğümüz yarım kelemi boylamasına 3eşit şekilde böldüm ve sonra iri iri doğruyoruz diğer yarısınıda aynı şekilde doğruyoruzKaynattığımız sıcak suya kelemlerimizi atıyoruz yumuşak sert olmasını istedğiniz kadar bekletiyoruz suda ben sert olsun istedim1-2dk bekllettim suda sonra süzüp aldım kelemleriSuyunu sıkıp kavanozlara koydum üzerine sirkeyi, tuzu, sarımsağı ama ben sarımsakları ayıklanmıyorum dövüp havanda kabuklarıyla koyuyorum üzerine pul biberde döküp musluktan su doldurup sıkıca kapadım kapağını 2 gün sonra yedik Afiyet Olsun Alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|