Bermakulp - Ters Yemek İrak Usulu |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bermakulp - Ters Yemek İrak Usulusize yemeye doyum olmayan çok leziz bir tarif daha veriyorum mutlaka deneyin tamamen isteğe bağlı kullanılacak malzemeler var et yada tavuk istenilen miktar ve çeşitte baharat salça - tuz patlıcan , biber , patates ( küp , küp doğrayın ve kızartın ) pirinç ( pilav için ) önceden ıslatın Etinizi önce haşalyın sonra yağda kavurun üstüne baharatlarını ekleyin salça ve tuzunuda ve soteleyin salça ile iyice özümsendikten sonra kızarttığınız biber ve patlıcanı üzerine ilave edin ( ama sakın karıştırmayın ilave ettikten sonra ) ve en son suda bekleyen pirinci süüzn ve üzerine ilave edin suyunuda ilave edip tencerenin ağzını kapatın azami 20 dk pişme süresi var suyunu çekince alın ocaktan ve demlenmeye bırakın demlendikten sonra tencerenizi tepsiye veyahut büyük bir servis tabağına ters çevirin ve servis edin pirinç altta kalacak kızartmalarınız ortada etleriniz ise en üste çıakcak ismi bu yüzden ters yemek oluyor kısaca 3 yemeği bir kerede yapmış oluyorsunuz ama tatlaar birbirini çok güzel dengeliyor ve güzel bir tat çıkıyor ortaya Hadi afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|