Vatruschki (Rusya) |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vatruschki (Rusya)250 gr un Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta Yarım çay kaşığı toz şeker 125 gr tereyağı Üzeri için 250 gr tuzsuz lor peyniri 2 yumurtanın sarısı Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 20 gr tereyağı 1 yumurtanın sarısı(üzerine sürmek için) Vatruschki (Rus poğaçası): Unu hamur yoğurma kabına eleyin Tuz ve şeker ekleyip harmanlayın Buzdolabından yeni çıkmış soğuk tereyağını küp şeklinde kesip ilave edin Parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun Yumurtaları ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin Peynirli karışım için lor peynirini çatalla ezinYumurtanın sarısı, tuz, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın Peynirli iç malzemeyi sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin, Hamuru buzdolabından alıp tekrar yoğurun Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın Küçük çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip yağlan mış fırın tepsisine dizin Sıkma torbasının içindeki peynirli karışımı yuvarlak hamurların ortasına sıkın Üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|