Unutulmaz Hint Filmi : Avare

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avareyim Avereyim
yıllardır perişan berduş derbederim
kardeş ne bu ? bahtımız hep kara huu
avareyim avareyim

Yolunu kaybetmiş bir garip kuş gibi
sevgilim diyerek çırpınır, inlerim
hep yetim öksüz gezerim
kardeş ne bu ? bahtımız hep kara huu
avareyim avareyim

Dünyaaa
Dünyaaa ben senin merhametsiz okunla vurulmuşum
Beni neden hep yerden yere vurdunn
avareyim avareyim

Başrollerini Raj Kapoor ve Nargis Matter ' un üstlendikleri unutulmaz Hint filmidir 1951 yılında çekilmştir Ülkemizde sinemalarda 8 ay oynatıldığı tekrar tekrar vizyona girdiği anlatılmaktadır

Konusu
Raji fakir bir semtte büyümüş, Annesine ekmek çalarken yakalanmış ve küçük yaşda hapisle tanışmıştır Aradan geçen uzun yıllardan sonra çocukluk aşkı olan Selma ile şans eseri birbirlerini hatırlamadan tanışırlar Selma avukattır ve eğer kanunla başın bir gün derde girdiğinde seni ben savunacağım der Ülkenin baş hakimi olan Hakim Mitat' a görede zenginlerin çocuğu avukat, fakirlerin çocukları ise Hırsızdır

Hırsızlık suçundan, Raji' yi de hapse atmak ister Onu bıçakla yaralama teşebbüsünde bulunan Raji yakalanır ve ömür boyu hapse mahkum edilmek üzere mahkemeye çıkarılır Selma verdiği sözü tutar ve mahkemede Raji' yi savunur

Mahkemede beklenmedik bir gelişme yaşanır, Selma' nın babası öldükden sonra onu okutup avukat yapan kişi olan Hakim Mitat; aynı zamanda Raji' nin öz babasıdır Raji Hakim Mitat' ın yıllar evvel terk ettiği eşinden olan öz oğludur

Hakim Mitat yıllarca savunduğu zenginlerin çocuğu avukat, fakirlerin ise hep hırsızdır sözünde tamamen yanıldığını anlamıştır Ama öz oğlunu hapis cezasından yinede kurtaramaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com