Saklı Anılar

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saklı Anılar

Yayinevi: Nokta Yayınları
Dizi: Anı
Baskı Tarih: Kasım 2008
Sayfa: 292 Boyut: 16 x 24 cm
Hamur: 2

Elinizdeki bu kitap bir dönemin bilinmeyenlerine ışık tutarak, bazı saklı gerçekleri gün ışığına çıkartmakta ve Atatürk'ün kızlarından Küçük Ülkü'nün ve çevresinde olan dönemin önemli kişiliklerinin ağzından, Mustafa Kemal Atatürk'ün hiç bilinmeyen ve halkımızdan saklanan yönlerini ilk defa yayınlanacak olan fotoğraflar eşliğinde Türk toplumunun bilgisine sunmaktadır
Atatürk'ün iki gün komaya girip çıktığı doktorlar tarafından kendisinden saklanıyordu Bunu Atatürk'ten saklamam gerektiği O'nun iyiliği için bana sıkı sıkı tembih edilmişti

Atatürk'e hiç yalan söylememiştim İlk kez yalan söyleyeceğimin tedirginliğiyle yanına gittim "Gözlerimin içine bak" dedi, zar zor bakıyordum Bana şöyle bir baktı; "Sana bir şey soracaktım ama artık sormayacağım" dedi Yine bana yalan söylettirmedi Ağlamaya başladığımdaysa eliyle saçlarımı okşayarak, gözlerimi sildi Sanki hasta olan bendim O beni teselli ediyordu On beş, yirmi dakika yanında kaldık Ağlamam artık geçmişti sonra anneme dönerek, "Siz Atatürk Orman Çiftliği'ne gidin, ben de hemen iyileşir iyileşmez oraya geleceğim Bayramı beraber kutlarız" dedi Cumhuriyet Bayramları onun en mutlu olduğu bayramlardı Bayram geldi geçti ama O gelemedi Bizi her gün aratıyormuş Annemin bana iyi bakmasını tembih ediyormuş Sonra annemden öğrendim ki o ziyaret ne yazık ki O'nu son görüşümdü

-Küçük Ülkü-

Ahmet Kemal Doğançay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com