Prof. Dr. Sinsi
|
Kan Grubuna Göre Beslenme (Ab Grubu)
Faydaly olan yiyecekler (Ayny zamanda en emniyetli ilaçlar) :- Koyun ve hindi eti, kyrmyzy levrek, sardin, morina, bey baly?y, makrel ve ton baly?y, taze yumurta,
- Yo?urt, beyaz peynir, eski ka?ar, keçi ve koyun sütü ve peyniri,
- Karabu?day ürünleri ve ekme?i, yulaf ürünleri ve ekme?i, pirinç ürünleri ve ekme?i, yumu?ak bu?day (eski turk bu?dayy) ürünleri ve ekme?i,
- Zeytinya?y ve ceviz ya?y, ceviz, yerfysty?y, zencefil, ginseng, ku?burnu, papatya, körri, ye?il çay, kimyon, keten tohumu
- Ye?il mercimek, salatalyk, karnabahar, beyaz lahana, patlycan, kyrmyzy pancar, semizotu, çi? yspanak, karalâhana, marul, havuç, pazy, brokoli, , sarymsak, so?an, kereviz, deniz lahanasy (laminarya), maydanoz ve her türlü ye?il yaprakly sebze
- Yncir, üzüm, kiraz, vi?ne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eri?i, karpuz, kivi, ananas, yerelmasy, pekmez, magnezyum sülfat (Yngiliz tuzu)
Zararly olan yiyecekler: - Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanlary
- Mysyr ve ürünleri, çavdar ekme?i, bu?day tip 405–550 (durra) ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmu? ve bekletilmi? kuru yemi?
- Börülce fasulye, ayçiçe?i çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçasy, ?arap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü syvy ya? ve katy ya? (zeytinya?y ve ceviz ya?y hariç),
- Siyah çay, kahve, Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan cevizi
- Tereya?y, dondurma, süt, Jelâtin, bayat yiyecekler, hazyr yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve ba?yrsaklarda gaz olu?turan her yiyecek
Yenebilenler: - Havyar
- Arpa ekme?i, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, Antep fysty?y, badem
- Kyrmyzy mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pyrasa, domates
- Kayysy, dut, kavun ve "Zararlylara girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze
Tedavi: Dikkat! Zararlylary unut! Onlar senin için hastalyktyr Tavuk, mysyr, soda, gazoz ve tüm karbondioksit içeren içecekler, glikoz ve früktoz içeren hazyr içecek ve yiyecekler senin dü?manlaryn!
Kary?yk et (salam, sucuk, sosis gibi);süt ürünleri et ve balyk ile; fasulyeyi yo?urt ile yeme! Hazym bozulmasyna, zehirli kalynty olu?turmasyna, karaci?er hastalyklarynyn ba?lamasyna yol açma! Eti azalt! Proteinlerin haftada: 1- 2–3 defa hindi veya koyun eti, 1- 2–3 defa balyk, 1- 2 defa tazeyumurta, 3–4 defa peynir, hemen hemen her gün yo?urt (ev yo?urdu!), 1–2 defa ye?il mercimek olsun
Sarymsak yutmaya kendini aly?tyr! Ylk önce 3 di?, sonra 30 di?e kadar ço?alt Böylece yylda 1–2 defa 21 günlükten sarymsak kurlary yap Ama 1-3 di? her ak?am yutmayy hiç byrakma Ye?il sebzeyi ço?alt! Senin durumunda çi? yspanak, maydanoz, semizotu, so?an her gün, brokoli haftada 2–3 defa yemek lazym
Havuç ve havuç suyu, kyrmyzy pancar ve kyrmyzy pancar suyu yyllarca kullanmak lazym
Karpuz mevsiminde karpuzu tüm hastalyklara kar?y büyük nimet olarak gör!
‘Faydalylar’da belgelenmi?ler senin için en kuvvetli ilaçlardyr Sebze ve meyvenin geneti?i de?i?tirilmemi?olmasyna dikkat et
Hazyr yiyecek ve içecekler, parfüm, temizleyici maddeevine alma! Onlar geneti?i de?i?tirilmi? ürünleri içerir Alerjilere, bugüne kadar bilinmeyen hastalyklara yol açarlar
|