Besleyici Taneler: Pirinç |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Besleyici Taneler: PirinçÖğünlerimizde hemen her gün türlü şekillerde tükettiğimiz pirinç, diğer ülkelerin mutfaklarında da özel bir yere sahip Pirinç B vitaminleri, lif ve mineraller özellikle de kalsiyum ile demir açısından çok zengin bir besin Et ve sebzelerle bütünleşerek besinsel değeri daha da artıyor Pirincin içeriğinde kaliteli protein ve zengin aminoasitler bulunuyor Bu açıdan bakıldığında pirinç makarnaya oranla daha çok besinsel değerler içeriyor Yüksek miktarda nişasta içeriyor Bu nedenle 1-2 saat içinde hazmedilebiliyor Oysa makarnanın hazmı daha uzun sürüyor, 3-4 saat gibi Kolesterol içermiyor Düşük miktarda sodyum içermesi nedeniyle kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına pirinç yemeleri öneriliyor İdeal bir dengeleyici Mide sorunları olanlar, hazımsızlık çekenler ve karaciğer rahatsızlığı olanlara pirinç iyi geliyor Rafine pirince oranla kepekli pirinç daha yararlı Vitamin, mineral, lipid ve besinsel lifler açısından daha zengin Kepekli pirinç parlak rengini daha fazla yağ içermesine borçlu Ancak beyaz pirince göre daha uzun süre pişmesi gerekiyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|