Besleyici Taneler: Pirinç

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besleyici Taneler: Pirinç



Öğünlerimizde hemen her gün türlü şekillerde tükettiğimiz pirinç, diğer ülkelerin mutfaklarında da özel bir yere sahip Pirinç B vitaminleri, lif ve mineraller özellikle de kalsiyum ile demir açısından çok zengin bir besin Et ve sebzelerle bütünleşerek besinsel değeri daha da artıyor Pirincin içeriğinde kaliteli protein ve zengin aminoasitler bulunuyor Bu açıdan bakıldığında pirinç makarnaya oranla daha çok besinsel değerler içeriyor Yüksek miktarda nişasta içeriyor Bu nedenle 1-2 saat içinde hazmedilebiliyor Oysa makarnanın hazmı daha uzun sürüyor, 3-4 saat gibi Kolesterol içermiyor Düşük miktarda sodyum içermesi nedeniyle kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına pirinç yemeleri öneriliyor İdeal bir dengeleyici Mide sorunları olanlar, hazımsızlık çekenler ve karaciğer rahatsızlığı olanlara pirinç iyi geliyor Rafine pirince oranla kepekli pirinç daha yararlı Vitamin, mineral, lipid ve besinsel lifler açısından daha zengin Kepekli pirinç parlak rengini daha fazla yağ içermesine borçlu Ancak beyaz pirince göre daha uzun süre pişmesi gerekiyor



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.