![]() |
Evliliğinizde Büyük Sıkıntılar Mı Var? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evliliğinizde Büyük Sıkıntılar Mı Var?Evliliğinizde büyük sıkıntılar mı var ? Evliliğimizin ilk devrelerinde yumuşak huylu, hoşgörülü bir bey olarak göründü bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmed Şahin'in Yazısı ![]() ![]() ![]() Soru: Evliliğimizin ilk devrelerinde yumuşak huylu, hoşgörülü bir bey olarak göründü bana ![]() ![]() Bazen ben de aynı şekilde öfkeli, sinirli karşılık veriyor, inceldiği yerden kopsun, diyerek sesimi yükseltiyorum ![]() ![]() ![]() Cevap: Evlilikte ideal olan, tarafların birbirlerine karşı asabi mizaçla muhatap olmaları değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte böyle devrelerde aileyi, 'inceldiği yerden kopsun' anlayışı kurtarmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabiin devrinde Basra'nın asabi mizaçlı adamı İmran bin Hattan, yumuşak huylu bir hanımla evlenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün hanımın bu sabırlı halini düşünen beyi: - Hanım dedi, sen ne kadar anlayışlı birisin? Benim gibi asabi mizaçlı biriyle şikâyetçi olmadan hayatını sürdürüyorsun ![]() ![]() Hanımı, beyinin bu takdir duygusunu, Allah'a şükretme ifadesiyle duyunca: - Bey dedi, sen hiç üzülme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu değerlendirmeyi dinleyen bey: - Hanım dedi, nasıl olacak da senin gibi sabırlı bir hanım, benim gibi asabi mizaçlı biriyle yaşadığı hayattan sonra birlikte cennete gideceğiz? Şöyle açıkladı hanım, aile hayatına bakışını: - Bak dedi, benim gibi sabırlı bir hanımı nasip ettiği için sen Allah'a şükrediyorsun; ben de senin gibi asabi mizaçlı birini bana nasip ettiği için Rabb'imin takdirine isyan etmiyor sabrediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maneviyat büyükleri bu anlayışa, aile hayatına İslam kültürüyle bakış, diyorlar ![]() Demek ki, aile içindeki zıtlaşmalara böyle bakılır da 'inceldiği yerden kopsun' deme yerine 'sabredersem hem yuvamı hem de ebedi hayatımı kazanırım' diye düşünülürse, örnek alınacak bir hayat olur bu ![]() ![]() Görüşümü soran hanımefendiye, hayata İslam kültürüyle bakıştan bir örnek arz etmiş oldum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|