![]() |
Atatürk Anıları . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Anıları .Sakal Atatürk Amasya ziyaretinde vali konağında oranın önemli kişileriyle sohbet ederken karşısındaki 50 yaşlarında çok uzun sakalı olan bir adam dikkatini çeker ![]() -Kim bu uzun sakallı adam? Vali cevap verir; Şeyh’dir ![]() ![]() Atatürk hemen Şeyh’i yanına çağırtır; -Bak babam imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir ![]() -En azından peygamber efendimizin sakalı gibi kısaltsan sakalını ![]() Şeyh; -Emrin olur paşam diyerek yerine gider ![]() Bir süre sonra Atatürk Şeyh’i hatırlar ve hemen Valiye bir telefon açarak Şeyh’in durumunu sorar ![]() ![]() Ertesi gün Şeyh Ankara’ya atayı görmeye gelmiş ![]() ![]() Atatürk gülümser, yanındakilere döner ve; - Dün akşam valiliğe Şeyh’i Afyon’a vali atadığımı bildirdim ![]() Ardından yeni bir yazı yazar ve nazırına bu yazıyı Şeyh’e vermesini söyler ![]() - İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığına sevindim ![]() ![]() ![]() Kurtdereli Atatürk, ünlü güreşçi Kurtdereli’ye ödül olarak 1000 liralık bir iş bankası çeki veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürkün Eşitlik Anlayışı Atatürk bir gün Dolmabahçe’den gizlice çıkar Topkapı müzesine gelir ![]() ![]() ![]() Hiç şüphe yok ki kapıcı Atatürk’ü tanımamış ama önemli olan Atatürk kapıcının cevabı karşısında ısrar etmeyerek, bir kenara çekilip saatin 9 olmasını beklemiştir ![]() Çanakkale’de Ne İşi Varmış? Cumhuriyetin ilanından sonra İstanbul’da bir ziyafet verir Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Atatürk sor bakalım onun babasının Çanakkale’de ne işi varmış? Yurdumun Toprağı Temizdir Kral Edvard İstanbul'a geldiği zaman,yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı ![]() Atatürk rıhtımda onu bekliyordu ![]() ![]() ![]() İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada,eli yere değerek tozlandı ![]() O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu ![]() Bunu gören Kral bir mendille elini silmek istediği zaman Atatürk: -Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez,diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı ![]() Çok uğraşmıştım bunu yapmak için bi teşekkürü çok görmeyin |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|