![]() |
“Herkes Öyle Diyor” Demek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Herkes Öyle Diyor” Demek“Herkes öyle diyor” demek Sual: Ben bir sünnete uyunca, bid’at ehli, (Herkes böyle yapıyor, Mekke’de bile hoparlörle ibadet ediliyor, onların hepsi yanlış yolda da, sadece sen mi doğru yoldasın) diyorlar ![]() CEVAP Âlimler azalıp cahiller çoğalacağı için, insanlar bozulup gün günü aratacağı için, kıyamet kötüler üzerine kopacağı için çoğunluğa uyuluyor ![]() (Her asır, önceki asırdan daha bozuk olur ![]() ![]() (İnsanların en hayırlısı, en iyisi benim asrımda bulunanlar [Eshab-ı kiram]dır ![]() ![]() ![]() ![]() (Sonra gelenler, önceki âlimleri cahillikle suçlar ![]() ![]() (Kötüler iyi, iyiler kötü gösterilmedikçe, kıyamet kopmaz ![]() (Bu din garip olarak başladı, sonu da garip olur ![]() Bid'atin zararı Bu aletleri ibadet vasıtası olarak değil de, eğitim, öğretim, haber gibi işlerde kullanmak çok faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Her bid'at sapıklıktır ve her sapık da Cehennemdedir ![]() (Bid'atten sakının; çünkü her bid'at dalalettir ![]() (Bid'at çıkaranın, orucu, haccı, cihadı, tevbesi ve hiçbir iyiliği kabul olmaz ![]() ![]() İmam-ı Rabbani müceddid-i elfi sani hazretleri buyuruyor ki: Ahir zamanda Hazret-i Mehdi gelip, dini yayıp sünneti diriltirken, bid'at işlemeye alışmış olan Medine’nin âlimi, bid'ati güzel sandığı ve ibadet olarak yaptığından, Hazret-i Mehdi için, (Bu adam bizim dinimizi yok edecek) diyecektir ![]() Çoğunluğun yapması da dinde ölçü olmaz ![]() ![]() Vehhabiler ve hoparlör Sual: (Kâbe’de de mikrofonla namaz kılınmaktadır ![]() CEVAP Kâbe’deki Vehhabilerin yaptığı dinde ölçü değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Helal ve haram Sual: Hepimiz biliyoruz ki daha 50 yıl önce İslam toplumlarında haram kabul edilen birçok şey günümüzde helal oldu ![]() CEVAP Dün haram olan bugün helal olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|