Yaşam Süresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşam Süresihep iyi şeyler yapmaya çalışırız hayatta ![]() ![]() ama üretmek işimize gelmez, tüketmek daha zevklidir ![]() ![]() tüketiriz, eritiriz zamanımızı ![]() ![]() son kullanma tarihimiz dolar ve ölürüz ![]() ![]() hayat bumudur ki? yoksa , iyi şeyler yapmaya çalışmak yerine , iyi şeyleri yaparmıyız ![]() ![]() herşeyi zamanında, yerinde ve tatlıyı yemeğin üzerine mi yeriz? canımız istediğinde eğlenirken, canımız sıkıldığında,, neden bizi bu kadar sıkar ![]() ![]() neden bu akşamta kötü geçsin demeyiz ![]() ![]() hep en iyisini isteriz ![]() ![]() çoğunu ve zamanı dolduracak bişey isteriz ![]() ![]() ![]() zamanı kendimiz doldurur , ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgide tek başımıza yürür ve zamanı yaşarız ![]() ![]() her salisemiz farklıdır ![]() ![]() bi an aklımızdan gitmek geçer, çekip gideriz ![]() ![]() gelmek isteriz geliriz ![]() ![]() uçmak isteriz, bulutların üstünden seyrederiz kendimizi, benliğimizi ![]() ![]() gölgeye, ışığı rahatsız ettiği için kızarız ![]() ![]() dumana surat yaparız ![]() ![]() küllerin uçmamasını isteriz ![]() ![]() her sigarada bir kibrit çakarız, ardından doğayı koruyalım diye slogan atarız ![]() ![]() ozonu deldik diye ayağa kalkarız, lastik yakıp kokteyl partiler yaparız ![]() ![]() siyaset deriz, politikanın kralını yaparız ![]() ![]() zaman akar gider ![]() ![]() ararız ve zor bulmaya hatta bulamamaya başlarız ![]() ![]() film karelerinde şimşekler çakmaya ve yapraklar dökülmeye başlar ![]() eski eskimiştir ![]() ![]() geçmiş geçip gitmiştir ![]() ![]() olan olmuş, zamanın büyük kısmı dolmuştur ![]() ![]() ilk aşklar unutulmaz denilen mekana gelmişizdir ![]() ![]() ilk içtiğim sigaranın markası neydi diye düşünür, geride kalanları hatırlarız ![]() ![]() bazen öyle bir kişiliğe bürünürüzki? ![]() ![]() HERŞEYİ- HERKESİ ,CANIMIZ İSTEDİĞİNDE ALIR KULLANIR, İŞİMİZ BİTTİĞİNDE KALDIRIR BİR KÖŞEYE FIRLATIRIZ ![]() ![]() BAZEN FIRLATTIĞIMIZ KÖŞEYİ UNUTUR , ONU ORDA BİR BAŞINA BIRAKIRIZ ![]() ![]() biz insanoğlu öleceğini bile bile neden yaşıyoruz ![]() ![]() egolarımızı mı tatmin ediyoruz ![]() ![]() yoksa geçen zamanın keyfinimi sürelim diyoruz ![]() ![]() kendimizi tanrıya adıyoruz ![]() ![]() bazen böyle hayatın içine deyip küfrediyoruz ![]() ![]() bazen sinirleniyoruz, bazen mutluluktan uçuyoruz ![]() ![]() yaşamak istiyoruz, eğlenmek istiyoruz ![]() ![]() ![]() acı istiyoruz bazen ![]() ![]() adrenalin istiyoruz ![]() ![]() geceleri sevmiyoruz, hep `bu gece diyoruz` ![]() karanlıktan korkuyoruz![]() ![]() film izlerken ışıkları söndürüyoruz ![]() ![]() bir süre sonra, zamanımız daralıyo, son kullanma tarihimiz yaklaşıyo ![]() ![]() bayatlarıyoruz iyice ![]() ![]() nasıl bir duygu olduğu dünyada kanıtlanamamış olan ölümle tanışıp göçüp gidiyoruz dünyadan ![]() ![]() niye geldik niye gidiyoruz?, nereye gidiyoruz , kime, kiminle, neden gidiyoruz? ![]() ![]() ![]() tüm yaşadığım zaman boyunca , hep anı yaşadım ![]() geçmişde aklımdaydı, yakın geleceğide az buçuk tahmin edebiliyodum ![]() ![]() istedim aldım ![]() ![]() istemedim attım ![]() ![]() yaşamak istedim, semalarda, deryalarda yaşadım ![]() ![]() koşmak istedim, kırlarda yuvarlandım ![]() ![]() bisiklete bindim, kafamı yardım ![]() ![]() sınavlara girdim, birinde geçtim, öbüründe kaldım ![]() ![]() farklı zamanların psikolojisinde, apayrı dünyalara daldım ![]() ![]() kaybettiğimi geri istedim ![]() ![]() son buluşmamız , özgürlük yolu denilen deniz manzaralı bir yerdi ![]() ![]() özgürlük dedim, devrime kalktım, devirdim, devrildim ![]() ![]() küçük şirin bir balık aldım, deniz koydum adını ![]() ![]() yüreğim dalga olsaydıda öfkesini kayalara vurabilseydi diye derin bir iç çektim ![]() ![]() aradım senli ,benli,bizli ve sizli günleri ![]() ![]() aslında ben pek bişey istemedim ![]() ![]() yüreğimin izinde kalbimin sözünde işledim, zamana duygularımı ![]() ![]() her uyandığım sabahta yeni bir umut beliriyo ufuktan ![]() ![]() hep her yeni bir başlangıç ![]() ![]() ama ben başım dik , göğsümü gere gere haykırıyorum aşkımı ![]() ![]() herşeyden vazgeçip gidiyorum karanlığın üstüne ![]() ![]() aydınlığa biraz daha yaklaşmaya çalışıyorum ![]() ![]() yanılgılarımla başbaşa kalmak yerine, yeniden tanımaya çalışıyorum ![]() ![]() sevmemeye çalışıyorum ama hep seviyorum ![]() ![]() uzaklaşmak istiyorum, yakınlaşıyorum ![]() ![]() senin için soğuk şehirdeki kapalı laneti yaşıyorum ![]() ![]() ben çalışıyorum ![]() ![]() uğraşıyorum ![]() ![]() istiyorum,arıyorum ![]() ![]() bulamazsam bir daha deniyorum ![]() ![]() kırmızı ışıkta duruyorum ancak stop etmiyorum arabamı ![]() ![]() biliyorum ki yeşil ışık yanacak ![]() ![]() biliyorum ki bu hayat böyle, sevgi dürüstlük hep hikaye ![]() ![]() yanlış zamanda yanlış yerde ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|