Gözlüklerim 1

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gözlüklerim 1

Gözlüklerim 1 Öyküsü - Derin Duygular - Ayhan Sarıkaya - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

Okumak ve yazmak tek tesellim,hobimBu hobim, beni her zaman farklı gezegenlerde gezdiriyor gibi

Okumak ve yazmak için genelde dingin bir ortam olmasını tercih etsem de hiçbir zaman istediğim gibi olmadıGünlerim,bir dilim ekmek için pazarlarda yaşam kavgası içerisinde didişmekle geçmekte olduğundan mevcut ortamı kendi lehime geçirmenin yollarını aramışımdırBaşkaları gibi koltuğa yaslanıp da klimaların karşısında,bol köpüklü kahveyi höpürdeterek okuyup yazmadımÖyle bir lüksüm olmasını da arzulamadım

Genelde gecelerin koynuna gizlenmeyi yeğlerimGeceler,sırdaşım,aşkım olmuşturİlhamım,daha yoğun bir şekilde dalga dalga geceleri çağlar,belleğimde

Kurgular kurarımŞafak sökene dek uyku girmez gözlerimeGöz kapaklarım yarı kapansa da beynim,devinim halindedirİçtiğim şekersiz kahvelerin sayısını unuturum

Yazmayı,gecenin başlangıç saatlerine;okumayı ise sabah saatlerine üleştiririmBu arada

Uykuma 3-4 saat ayırma imkanım olursa kendimi şanslı hissederim

Bazen çalakalem şiirler de yazdığım olurYanımda kağıt kalem,her daim hazırdırYolda yürürken,minibüste tıkış mıkış her hangi bir yere giderken ya da parkta uzun yürüyüşlerime çıkmışken,gözlerim bir noktada odaklaşmaya başlamışsa;bu, sarmaş dolaş olmuş iki sevgili,küçük bir çocuk ya da asasıyla yürüyen ihtiyar biri de olabilirO zaman hemen ilham dalgaları kabarmaya başlar ki;yeni bir şiirin habercisi geliyor demektir

Bu hobim,son zamanlarda dalgınlığımı da içine aldı,beraberinde sürüklemeye başladı

Kendime ait şeyleri unutmaya başladımBazen okuma gözlüğümün nerede olduğunu o kadar aramama rağmen bulamıyor ya da dalgınlıkla düşürüp üzerine basıyorum İşte o zaman her şey, birden bire "zınk" diye duruveriyor Kolum kanadım kırılmış,kendimi naçar hissediyorum

Kendimi zor durumdan kurtarmak için aile fertlerinden yardım istemeye başlıyorum

On yaşındaki kızım,

"-Babacığım,sitenin bahçesinde arkadaşlarımla oynamam lazım" diyor fırlıyor dışarıya

Ortanca oğlum ise yeni manitosunun gönderdiği mesajlarla meşgul

"-Kusura bakma baba,kız arkadaşımla randevum var" Diye savuşturuyor beni

Eşim,bana sitem ediyorİyi ki gözlüğünü kaybettin hiç olmazsa benimle ilgilenir,varlığımı hatırlarsınTek sevgilin romanların olduBizleri unuttun" Serzenişinde bulunuyorDoğrusu haklı

Neysebugünlerde evde yalnızımOkulların tatil olmasıyla eşim,çocuklarla birlikte kayınpederin köyüne gitti yaEv bana kaldı

Pazar günü dinlenmeye ayırdığım gün olmasına rağmen,bu Pazar da erken kalktım

4'den 6' ya kadar dünya klasiklerinden Jane Austin'in Aşk ve Gurur romanını okudumBazı cümlelerin altına kurşunkalem ile çizik attımKahramanları kurşunkalem ile daire içerisine hapis ettim ki; roman bittiğinde özet çıkarırken kolaylık olsun diyeAltıdan sonra 730 kadar Adnan Dinçer parkında yürüyüşlerime çıktımEve döndüğümde yazmakta olduğum "Yasak Aşk" öyküm üzerinde yeni kurgular oluşturup çalışmayı düşündüm

Kendime sade kahve yapıp,öykümün başına oturuyorumTam o esnada apartmanın dibinde günün ilk satıcısı simitci,avazı çıktığı kadar,

"-Taazzeeee siimiiitttttt!" diye bağırıyor

Pencereyi açıp ikaz edemiyorumNe de olsa ekmek parası peşinde

Simitçinin uzaklaşmasıyla boşluğu fırsat bilen başka bir satıcının hopörlerinden gelen gümbürtü,kulak zarlarımı zorluyor,

"Patatesci,soğancıııı,karppuuuuzzzcccuuu !"

Pencerelerden kafalarını uzatan kadınların çığırkanlıkları da işin cabası,

"-Soğanınnn çuuuvaallıı kaaçççaa?

"-Pateesscciiii,sana zahhhmeett,onuncu kata bir çuval,patates çıkarırmısınnn?"

Bir saat sonra onun patırtısından da kurtuldum derken,sütcünün arabasının klaksonu,acı acı ötüyor,apartmanın camları titreşim yapıyor adeta

Yeter artık be!Benim "Yasak Aşk' ın yazılması yine yattıNe güzel öykünün kahramanları bugün el ele dolaşacaklardıKısmet değilmiş

Bugün PazarDinlenmeli,okuyup yazmalıyım diye düşünmüşken anlıyorum ki;bugün de bana rahat yüzü yokKonsantrasyonum dağıldı bir kez

Arabama atlayıp şehirden uzaklaşmayı,doğayla iç içe olmayı yeğliyorum

Daha doğrusu bugün kendimde değilim

Ayhan Sarıkaya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com