Ben Yaşamayı Seçtim Sevgili |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Yaşamayı Seçtim Sevgili" Yaşanıp bitmiş bir " gün " gibi Akıp gitmiş bir " sel " gibi Gün gelir unutursun şeyi ![]() ![]() ![]() Sonra da tüm yaşananları gömersin yalnızlığa ![]() ![]() ![]() Ama seni bir kere yazmışken satırlara ![]() ![]() Ancak ölüm ile unuturum seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine sensizliği yazıyorum akşamın gözlerime düştüğü anlarda ![]() ![]() Dünkü takvimlerden devraldığım hüzünleri toplayıp yine yokluğunu kanatıyorum duvarların beni anlamadığı dar vakitlerde![]() ![]() Kağıt, kalem bir de cümlelere sığmayan yokluğun![]() ![]() Bir türlü öldüremediğim bir türlü yenemediğim dilsiz suskunluğun![]() ![]() ![]() Herşeye inat yazıyorum![]() ![]() Seni sana anlatıyorum![]() ![]() ![]() Aslına bakarsan; sensizliği yazmak o kadar çok zor ki ![]() Gidişinden sonra sıva tutmaz duvarlarla konuşmayı denedim ilk önceleri![]() Sonra susmayı denedim![]() ![]() Ama yapamadım![]() Sensizliği yenmeyi başaramadım![]() Bir zaman sensiz yaşamaktansa ölmeyi bile yeğledim ![]() Biliyorum sensizlik ve ölmek![]() ![]() Ama bil ki, bir kez ölmek bile sensiz geçen her gün çektiğim ve her sabah gün doğumuyla başlayan ızdırabtan bile iyiydi ![]() ![]() ![]() Yokluğunda tüm cümlelerim öznesiz, tüm yüklemlerim devrikti ![]() ![]() Senden sonraki her gece üzerime örttüğüm karanlığın içinde " gözyaşlarının " koyununa girdim![]() Bazen de gögsüme soğuk taşları alıp uykusuzluğu girdim sensizliğe akan gözlerime![]() ![]() Zamanla susmayı öğrendim sonra da sabrı![]() ![]() Sonra da yazmayı![]() ![]() ![]() Bu kolay olmadı inan![]() Sensizliği yazmak ve sensiz yaşamak o kadar zordu ki; kelimelere sığmadı sensizlik![]() ![]() Hiçbir mutluluk dolduramadı yüreğimde açtığın boşlukları![]() ![]() Koskoca bir yara oldun bende![]() Hep sana kanadım, hep sana nefes aldım![]() ![]() ![]() Ey gözyaşlarını karakış, Gülüşlerini bahar bildiğim sevgili; Sensizlikte kanayan dudaklarımı ancak toprakla silebildim, ıslak kirpiklerimi ancak güneşle kuratabildim ![]() ![]() ![]() Yüreğimin şakağına " soğuk ayrılığı " dayayıp her gece bir cümleyi intihar ettim yüreğimin damarlarında![]() ![]() Yaşarken " yüreğimin katili ", nefes alırken tüm ayrılık cinayetlerinin tek faili oldum![]() ![]() Yüreğimi " bedenime " gömerek öldürdüm![]() Kefensiz bir ikindi vakti " yalnızlık " mezarlarına defnettim![]() Bir daha sevmemek üzere![]() Bir daha acı çekmemek üzere yüreğimi " hatıralara " gömdüm![]() ![]() Gömdüm dediğime bakma sen sevgili![]() ![]() Sen bende varolacaksın ben sende öldürülmek zorunda olsam da![]() ![]() Sen hep bende kalacaksın " sen hiç bana gelmesen de "![]() ![]() ![]() Şimdi bu satırları okuyup sana sitem ettiğimi düşünme sevgili Ben sadece seni yazıyorum Artık ayrıyız, artık birbirine iki yabancıyız![]() Sen bana yabancı, ben sana yabancı![]() ![]() Sakın bana yazma deme sevgili![]() ![]() Kavuşabildiğimiz tek yer öznesi senin, yüklemi ben olduğum cümleler![]() Bırak ta aynı cümlenin içinde yan yana omuz omuza olalım sevgili![]() Sen ve ben![]() ![]() Ama bu satırları okuyup yüreğine dokunuyorsa söyle ne olur![]() ![]() Tek bir kelime etmem![]() Dudaklarımı sensizliğe mühürler, ömür boyu sana susar tüm kelimelerim![]() Seni sensiz yaşatmayı başarabilen bu yürek, merak etme harf harf susmayı becerebilir![]() ![]() Ta ki ölüm dudaklarıma sürülürken İşte o an; dudaklarımdaki son kelimede adın olacak![]() ![]() Yazmalıydım çünkü sensizlikte üzerime çullanan arsız fırtınalara karşı tek sığınağım senli satırlardı sevgili ![]() ![]() Bazen sen diye bildiğim gizli öznelerin koynunda ağladım, bazen de senin sıcak yüreğin diye devrik cümlelere uzanıp çığlık çığlığa bağırdım![]() ![]() Sen duy diye değil; beni ölüme sürükleyen hayatla savaşabilmek için sana tutundum![]() Seni sana yazarken klavyenin her tuşu sanki senin ellerindi![]() ![]() Her cümle, her satır senin yüreğin kadar sıcaktı![]() Yazmalıydım sevgili çünkü senden sonra sadece satırlarla yoldaş oldum![]() Seni anlattım onlara![]() Sensizliği kanattım dudaklarında![]() ![]() ![]() Ben anlattım, onlar dinledi![]() ![]() Şimdi ne olur bana; yazma deme sevgili![]() ![]() Senden geriye ne resmin var gözyaşlarımı bırakabileceğim ne de sıcak bir ellerin var hayata yenik düştüğümde avuçlarına son nefesimi bırakabileceğim![]() ![]() Ne olur beni anla sevgili ![]() İnan bu satırları sen geri dön diye, ipotek altına alınmış gençliğime gel diye yazmıyorum![]() Hem " ikinci el hüzünlerimle " sana iyi bir yaşam, iyi bir gelecek sunamam ben![]() ![]() Ben yarım cümlelik bir adamım![]() ![]() Oysa senin gözlerinde mavi ufukları görmüştüm![]() Alabildiğince geniş, aladildiğince mavi![]() ![]() Ne olur anla beni sevgili![]() ![]() Yazmalıyım ve yaşamalıyım![]() ![]() ![]() Yüreğimi karanlık duvarlara çarpmaktansa seni yüreğimde ölümsüzleştireyim![]() ![]() ![]() Ezelim ol yüreğimin ipotekli satırlarında![]() Ebedim ol mutlulukları vaat edilmemiş yarınlarımda![]() Bırak beni, dua dua yazayım seni![]() ![]() Eğer yazmasam, eğer satırların koynuna girmezsem sensizlikte depreşmiş devasa fırtınaları, yüreğimde kanayan çığlıkları ancak ölüm susturabilir sevgili Ya da soğuk merminin ucuna işlenmiş birkaç intihar cümlesi![]() ![]() ![]() ![]() Bana ait olmadığın halde aldığın her nefesi kendime mutluluk addettiğim kadınım, / ey benim içi kelimelerle doldurulmayan yalnızlığım/ Ben sensizlikte intihar etmeyi değil; Ben seni " uzaklardan bile sevmeyi " sevdim ki ![]() ![]() ![]() Ben sensiz ölmeyi değil; Senin bir yerler de bensiz olsa da " nefes alıyor olmanı " sevdim ![]() ![]() Sen bana ait olmasan da; Ben senin varolduğun bu dünyada yaşamayı seçtim sevgili ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|